Сега четете
Юбилейният 50-и панаир на книгата се открива днес в София

Юбилейният 50-и панаир на книгата се открива днес в София

Юбилейното 50-о издание на Международния панаир на книгата се открива днес в София. В продължение на шест дни над 170 издателства представят своите най-нови и популярни издания за деца и възрастни, а посетителите могат да избират сред повече от 100 000 заглавия, съобщават организаторите от асоциация „Българска книга“ (АБК).

 

Официалното откриване, както на панаира, така и на единайсетото издание на Софийския международен литературен фестивал и седмият Софийски международен литературен фестивал за деца и младежи, е тази вечер в зала 3 на Националния дворец на културата (НДК). На събитието се очаква да присъства вицепрезидентът Илияна Йотова.

 

На панаира асоциация „Българска книга“ връчва и годишните си награди за книгоиздаване „Златен лъв“. Критериите, по които се оценяват номинираните издателства, са полиграфическо изпълнение, качество на текста и принос към националната култура. Категориите са две – „Най-добър издателски проект“ и „Издателски проект с най-голяма обществена значимост“.

Вижте и

 

Българската телеграфна агенция (БТА) e медиен партньор на асоциация „Българска книга“ и ще има мобилен национален пресклуб на 50-ия панаир на книгата в София.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре