Сега четете
Успяхме да направим ВМА най-високотехнологичната болница в България

Успяхме да направим ВМА най-високотехнологичната болница в България

Успяхме да направим Военномедицинската академия най-високотехнологичната болница в България, най-добре подготвените кадри на световно ниво и да обучаваме собствени кадри. Това заяви началникът на ВМА генерал-майор проф. Венцислав Мутафчийски по време на церемонията по случай 132 години от създаването на Военномедицинската академия.

 

Продължаваме да имаме финансова стабилност, която беше завоювана на 1 януари 2018 и от тогава нямаме дългове. Успяхме само през тази година да инвестираме 18 млн., които са наши собствени средства, както и да повишим доходите по отношение на ДМС с 21% и доходите на ВМА с 27% в сравнение с миналата година, коментира генерал-майор проф. Венцислав Мутафчийски.

 

Тази нощ се извърши поредната 11-а чернодробна трансплантация, каза той.

 

Бъдещето е в още по-големи инвестиции в областта на техниката, защото нашата претенция и желание остава ВМА да бъде високотехнологична болница. Наблягаме на роботизирана хирургия. Имаме достатъчно средства и, независимо от бюджетните разправии в момента, ние сме разпределили нашия бюджет от приходите, които можем да инвестираме, и ще инвестираме в нови технологии и в повишаване на квалификациите на нашите лекари и сестри, обясни генерал-майор Мутафчийски.

 

Вижте и

ВМА е притегателно място за работа, но ще го направим още по-добро и ще обърнем внимание на периферните болници, които имат стратегическо значение, каза още началникът на ВМА. Чакат ни добри времена, тези времена ще ги направим ние, обърна се към колегите си генерал-майор Мутафчийски.

 

По-рано днес бяха поднесени венци пред Паметника на загиналите медицински чинове.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре