Сега четете
Българските националки по естетическа гимнастика се завърнаха с пет медала

Българските националки по естетическа гимнастика се завърнаха с пет медала

В Алмати родните състезателки завоюваха общо пет медала, като при жените нашите момичета се окичиха с две сребърни и едно бронзово отличие, но според техния наставник Кристина Ташева съдийството е било силно повлияно от завръщането на руските отбори в международните надпревари.

Българските национални отбори по естетическа групова гимнастика се завърнаха у нас след участието си на световното първенство в Алмати, Казахстан, където при жените страната ни завоюва две сребърни и едно бронзово отличие, докато девойките злато в кратката програма и освен това прибавиха още един бронз.

При кацането си на летище „София“ обаче родните състезателки и техният наставник Кристина Ташева се обединиха около мнението, че завръщането на руските отбори в международните състезания в този спорт е оказало сериозно политическо влияние, което се е отразило и на съдийството.

„Появата на Русия за мен беше появата на сила в политиката и съдийството, а не на килима и то с видима разлика. Искрено съжалявам, че децата трябва да са потърпевши от това нещо, но сме щастливи от сребърния медал. Преборихме втория отбор на Русия, а това също е голям успех от това, което видяхме като съдийство. Също така вторият ни отбор взе бронзов медал, което е огромен успех. При девойките също сме с медал. Не изпълнихме максимума, защото според специалистите това означаваше нашите отбори да спечелят титлите. Медалът и позицията са просто статистика, а думите на хората са истината“, коментира Ташева пред БНТ.

В същото време гимнастичките ни от националния отбор споделиха, че са доволни от показаното и разкриха, че според специалистите именно българският тим е заслужавал златните медали.

„Ние отидохме с цел да си свършим работата по най-добрия начин и сме щастливи, че и ние, и треньорите сме доволни от показаното“, заяви една от състезателките Сияна Табакова.

Вижте и

Изпълнихме по възможно най-добрия начин нашите композиции. Много хора казват, че сме най-добрите и ние се надяваме да е така. Доволни сме, че направихме това, което трябваше“, допълни Християна Ковачева.

„Може би сме най-щастливи, че толкова много ни харесаха и ни казаха, че сме най-добрите“, сподели Карина Нейкова.

„Доста сме сплотени. Много си пасваме, вече се усещаме една друга и успехите не закъсняват“, завърши Яна Стайкова.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
1
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре