Сега четете
Енергетиката се трансформира и страната ни се опитва да догони тези процеси

Енергетиката се трансформира и страната ни се опитва да догони тези процеси

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Ангелина Бонева каза на конференция в София, че енергетиката се трансформира и страната ни се опитва да догони тези процеси.

Тя посочи, че част от стратегическите документи са закъснели и България „гони“ европейски цели, които трябва да се изпълняват.

Според Ангелина Бонева всички видове енергия и тяхното ползване трябва да влязат в ново русло, защото въглищата вече не могат да бъдат в основата на електропроизводството.

По темата за енергийната ефективност, регионалният зам.-министър изтъкна, че най-добрата енергия е тази, която не се налага да се ползва. Бонева допълни, че има изработена дългосрочна стратегия за развитие на сградния сектор. Има и национална стратегия за цифровизация в строителния сектор. В Министерството на регионалното развитие и благоустройството вече е затворена схема по Националния план за възстановяване и устойчивост, която е в подкрепа за електромобилността в публичния сектор.

Вижте и

Проблемът е, че моделът с 80 процента грантово финансиране по програмата за саниране не предизвиква сериозен интерес, коментира зам.-министър Бонева.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре