Сега четете
Тежък удар върху българската държавност е проваленото днес заседание на Съвета по сигурност е

Тежък удар върху българската държавност е проваленото днес заседание на Съвета по сигурност е

Трябва да се разберат вътре в некоалицията, защото проваленото днес заседание на Съвета по сигурност за мен е тежък удар върху българската държавност. Това каза пред журналисти вицепрезидентът Илияна Йотова.

Ние имахме убеждението, че поне по теми като външна политика и национална сигурност има някакво съгласие вътре в некоалицията, в сглобката. Очевидно пропастта е много дълбока и аз се питам нещо друго: защо недоволстват от политическа партия ГЕРБ, след като те имат и вицепремиер в това правителство и госпожа Мария Габриел трябва да отговори дали е съгласна с тези констатации, каза вицепрезидентът.

По-рано днес се проведе извънредно заседание на Съвета по сигурността към премиера, свикано заради оценката на последиците и рисковете за националната сигурност на България при евентуално приемане на проектозакона, който предвижда отмяна в тридневен срок на предоставената от Съвета на Европейския съюз дерогация за преработката на руски нефт от българската рафинерия. Предсрочно заседанието напуснаха представителите на ГЕРБ-СДС – Десислава Атанасова и Делян Добрев, както и на ДПС – Делян Пеевски.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре