Сега четете
Първата политическа сила има ангажимента да осигури подкрепа за своите решения, включително и за избор на председател на СОС

Първата политическа сила има ангажимента да осигури подкрепа за своите решения, включително и за избор на председател на СОС

ГЕРБ-СДС остана в опозиция. Спечелилите, първата политическа сила в Столичния общински съвет (СОС), има ангажимента да осигури подкрепа за своите решения, включително и за избор на председател на СОС. Това заяви бившият кмет на София Йорданка Фандъкова пред журналисти, след като предаде поста на новия кмет Васил Терзиев.

Много трудно ще бъде в този СОС да се намери консенсус, коментира Фандъкова. По думите ѝ днес ще бъде първият изпит – дали ще бъде избран председател. На новия кмет няма да му бъде лесно, той трябва да намери подход към всички политически сили, посочи Фандъкова. Тя подчерта, че предстои разработване и приемане на бюджет, а бюджет без СОС няма как да се случи.

По време на днешното заседание политически сили направиха своите предложения за председател на СОС. „Продължаваме промяната-Демократична България“ („Спаси София“) предложи Борис Бонев, „БСП за България“ – Диана Тонова, от „Възраждане“ предложиха Красимир Гълъбов, а „Има такъв народ“ – Пламен Данаилов. ГЕРБ-СДС не направиха своя кандидатура за председател на СОС. Предстои с тайно гласуване общинските съветници да проведат избор на председател.

Кметът Фандъкова поздрави Васил Терзиев и каза, че от днес той поема огромната отговорност на кмета на Столичната община. Хората очакват от него всичко. Нека да има разум, да надгражда, за да може развитието и промяната на нашия град да продължи, посочи Фандъкова. По думите ѝ тя оставя един град с положени здрави основи за модерна европейска столица.

Фандъкова подари на Терзиев химикалка, нейния отчет за свършеното и личната си каска, за да може той да завърши проектите, които е започнала. Това са 9 км метро, големите ключови булеварди като „Филип Кутев“, „Тодор Каблешков“, „Ломско шосе“, „Рожен“, както и да започне нови свои проекти.

Фандъкова изтъкна, че работата на кмета е трудна и много отговорна. Тя благодари на софиянци, че четири пъти ѝ гласуваха доверие и със своята подкрепа и критика помагаха градът да се развива. Винаги съм приемала тази отговорност като дълг да служа на града, каза бившият кмет.

Вижте и

На въпрос какво ще прави оттук нататък Фандъкова каза, че на първо време ще обърне внимание на семейството си и ще продължи да работи за София, както го е правила цял живот. „Ще продължа да съм ангажирана с обществени каузи, тъй като на фона на няколко павета или плочи, обществените каузи останаха по-скрити“, посочи Фандъкова.

Според нея най-важното е икономиката на града да продължи да се надгражда, защото София произвежда 40% от БВП на страната. IT бизнесът е на второ място по добавена стойност, вярвам, че той ще продължи и ще направи така, че София да бъде разпознаваема в цял свят с тези свои успехи. Защото това вдигна стандарта на живот в града – той е няколко пъти по висок от този в страната, заяви досегашният кмет.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре