Сега четете
Изнасяме нефтопродукти в рамките на установените квоти и ограничения

Изнасяме нефтопродукти в рамките на установените квоти и ограничения

„ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас“ АД приветства и ще окаже всякакво съдействие за провеждане на професионално и безпристрастно разследване, защото то ще опровергае всички неверни твърдения срещу дружеството. Това съобщиха от компанията в разпространена до медиите позиция, след като по-рано днес депутатите Делян Пеевски и Делян Добрев сезираха прокуратурата по разследване за незаконен износ на продукти от руски петрол от бургаската нефтена рафинерия, включително в страни от Европейския съюз.

„Износът на нефтопродукти, произведени от „ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас“ АД от руски суров нефт, се осъществява стриктно в рамките на установените квоти и ограничения. Всяка партида продукти се изнася под контрола и след предварителното одобрение на Агенция „Митници““, посочиха още от акционерното дружество.

Любословие.бг припомня, че сигналът на Пеевски и Добрев е адресиран до прокуратурата и до Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС). Днес от „Движението за права и свободи“ посочиха, че той е по съвместното разследване на неправителствената организация “Глоубъл уитнес” (Global Witness), Центъра за изследване на демокрацията в България и Центъра за изследване на енергията и чистия въздух, Финландия (CREA), публикувано от изданието “Политико“ на 9 ноември. Вчера Делян Добрев обяви, че е внесъл ново предложение в Народното събрание за отмяна на дерогацията на “Лукойл“, като депозира законопроект за изменение на Закона за контрол по прилагане на ограничителните мерки с оглед на действията на Русия, дестабилизиращи положението в Украйна.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре