Сега четете
Виктор Йочев: „Време е в ляво да изчистим нафталина от гардероба“

Виктор Йочев: „Време е в ляво да изчистим нафталина от гардероба“

Това е неизбежна част от формулата за широко ляво обединение в България, смята шефа на столичната организация на ПП „Изправи се България“, част от коалиция „Левицата!“

Вчера в София се проведе национален форум на „Левицата“ за отчет на постигнатите изборните резултати и дискусия за бъдещето на лявото в България и на коалицията, като част от процеса.
В процеса на анализ се отбелязаха добрите резултати в София и отличното представяне на Ваня Григорова, В контекста на изминалата кампания Йочев заяви:

„Към днешна дата ясно можем да заявим, че младите хора, както и активно работещите в България не са израснали по време на комунизма, били са невръстни деца или дори не са били родени по онова време. Това показва, че разговорът за лявото не може да се свързва само и единствено със стария режим на управление. Не бива да се оставят без отговор заплахите на десните либерали, че ако се гласува за хора с леви, социални идеи, ще получат призраците на комунизма, “

Той разви и тезата че трябва да се говори за европейско ляво, социално ляво. С концепции за семейството, за младите, за децата, че борбата с демографската криза минава през леви политики с леви мерки.

Вижте и

Обърна и внимание на няколко основни аспекта:.
– че младежите до 25г. трябва да са включени в цялостни пакети от социални услуги от безплатен транспорт до отстъпки от хиляди евро при покупка на коли.
– че за да има бъдеще трябва да децата трябва да се образоват сега, днес и да бъдат част от качествена, финансово достъпна образователна среда.
– че липсва истинска жилищна политика, за насърчаването на многодетните семейства, давайки примери от Париж, Брюксел, прословутата вече, Виена, градове изцяло управлявани от леви идеи, социални идеи, идеи с мисъл за човека.
„Има и още много много теми, но за да стигнат нашите послания до повече хора, обаче, трябва да върви и паралелния разговор за обединеното ляво.“ – обобщи той.
Като основен финален извод за приобщаването на новите поколения, към лявата идея, негласуващите и разочарованите хора, Виктор Йочев каза:
“ За да минем на това ниво, обаче трябва да се огледаме в нас, около нас. Трябва да предложим следваща генерация хора, лица които да са разбираеми от хората, те да се припознават в тях, в техните идеи, ценностна система, морал ако щете. Време е в ляво да изчистим нафталина от гардероба, и да представим и налагаме нови лидери, от които няма да прозират призраците на комунизма, на Москва, с които ни плашат нашите политически опоненти. Време е за общ ляв фронт, разбираем за широката публика, достъпен, модерен,. европейски.“

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре