Галин Цоков: До края на ноември ще представим визия за качество на образованието

До края на ноември ще представим визия за качество на образованието. Това заяви министърът на образованието и науката Галин Цоков по време на дискусионна платформа Powers Summit „Власт, чувай 2023“. Събитието се провежда в София Тех Парк.

 

Цоков посочи, че във визията ще залегне промяна на наредбите за статута и професионалното развитие на педагогическите специалисти. По думите му тя ще включва и грижа за ранно детско развитие.

 

Много важна е визията как ще се промени процесът на дигитализация в училището, каза също министърът. Той посочи, че платформата „Дигитална раница“ ще се развива още.

 

Вижте и

Галин Цоков отбеляза също, че е важен и проектът за изграждане на СТЕМ центрове към всяко училище. Според него чрез тези центрове ще се осигури връзката образование-бизнес-общественост. Министърът каза, че СТЕМ центровете могат да създадат „екосистемата на съвременното училище“.

 

Съвременните образователни системи се променят по посока на това да дават възможност за развитие на компетентности и умения, за развитие на силните страни на учениците. Това е основен фокус и на нашата работа през последните месеци, посочи още министърът.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре