Сега четете
Трета поредна титла във Формула 1 за Макс Ферстапен

Трета поредна титла във Формула 1 за Макс Ферстапен

Макс Ферстапен спечели третата си поредна титла във Формула 1, след като неговият съотборник и единствен съперник за първото място Серхио Перес катастрофира по време на спринтовата надпревара в Катар.

Перес беше част от инцидента с участието на три болида в 11-ата от общо 19 обиколки на пистата „Лосаил“, дълга 5.418 километра. В катастрофата участваха още Естебан Окон и Нико Хулкенберг.

Нидерландският пилот на Ред Бул завърши на втора позиция в Катар, след победителя Оскар Пиастри от тима на Макларън, записал най-сериозния успех в кариерата си до момента. Новобранецът направи силно начало на състезанието и не изпусна лидерската позиция до самия край.

Ферстапен изцяло доминираше през годината, печелейки 13 от общо 16 състезания до момента, включително и 10 рекордните последователни успеха.

Трети в спринтовото състезание в Катар финишира Ландо Норис с Макларън.

Макс Ферстапен е петият пилот в историята на Ф1, който печели три поредни титли. Той се присъединява към легендарните Хуан Мануел Фанджо, Михаел Шумахер, Себастиан Фетел и Люис Хамилтън.

Вижте и

„Фантастично усещане, невероятна година и състезания. Огромно удоволствие е да бъда част от тази група като трикратен шампион. Ще продължаваме да даваме всичко най-добро, на което сме способни. Много сме щастливи в момента. Искаме да продължим напред, всичко е чудесно“, заяви 26-годишният Ферстапен веднага след състезанието.

Нидерландецът има 407 точки и е недостижим на първото място в генералното класиране. Неговият съотлорник Серхио Перес е с 223 точки, докато трети е бившият шампион Хамилтън със 194 пункта.

В неделя ще се проведе Гран при на Катар, а от първо място отново ще стартира Макс Ферстапен.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре