Сега четете
Присъединяването към Шенген и еврозоната са основни приоритет на правителството

Присъединяването към Шенген и еврозоната са основни приоритет на правителството

Министърът на правосъдието Атанас Славов проведе срещи в САЩ със зам.-помощник секретаря по правосъдие и със старши директор за демокрация и права на човека в Съвета за национална сигурност на Белия дом, съобщиха от пресцентъра на Министерството на правосъдието.

Във фокуса на разговорите с Кели Разук, старши директор за демокрация и права на човека в Съвета за национална сигурност на Белия дом, бяха конституционните промени и тяхното значение за нашата правната система. Обсъдени са и наскоро гласуваният от Народното събрание антикорупционен закон и как новата рамка да бъде приложена максимално ефективно. Антидемократичните движения и възможностите за тяхното противодействие също са били тема в дискусиите.

По време на разговора със заместник-помощник секретаря по правосъдие Брус Шоурц министър Атанас Славов е посочил, че присъединяването към Шенген и еврозоната продължава да бъде основен приоритет на правителството. Силно впечатление са направили и започналите реформи – конституционни и законодателни.

Новият антикорупционен закон поставя възможност за обмяна на опит между двете държави. Изграждането на експертен капацитет на новата комисия за борба с корупцията са следващите много важни стъпки, които трябва да направим, посочват от Министерството на правосъдието.

Вижте и

На срещата присъства и началникът на кабинета на министър Славов Борислав Ганчев.

На 25 септември т.г. във Вашингтон бе проведен Стратегически диалог на високо равнище между България и САЩ. Тогава бяха обсъдени двустранни, регионални и глобални въпроси от приоритетно значение за двете държави.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре