Сега четете
„БСП за България“ иска оставката на министъра на отбраната Тодор Тагарев

„БСП за България“ иска оставката на министъра на отбраната Тодор Тагарев

„БСП за България“ за пореден път поиска оставката на министъра на отбраната Тодор Тагарев.  Пред журналисти в парламента Атанас Зафиров  коментира, че управляващото мнозинство е „напът да извърши поредното национално предателство“, даравяйки поредните боеприпаси за Украйна. „Настояваме за оставка на министър на Тагарев“, каза Зафиров и уточни, че очаква извънредно заседание на комисията по отбрана в парламента.

Зафиров посочи, че става въпрос за внесено проекторешение за предоставяне на допълнителна военна помощ за Украйна, подписано от лидерите в управляващото мнозинство – Бойко Борисов, Христо Иванов, Делян Пеевски и Кирил Петков.

Зафиров уточни, че с това проекторешение управляващите имат намерение да дарят „последната останала надеждна защита на небето над София“ и ядрената ни централа,  а именно боеприпасите за зенитно ракетните комплекси C-300.  Днес е свикано извънредно заседание на комисията по отбрана с точка единствена – предоставяне на тези боеприпаси на Украйна, съобщи Зафиров.

Той коментира, че в проекта на решение се цитират разпоредби от Закона за отбраната, в които се казва, че парламентът упражнява контрол върху органите на изпълнителната власт. Никъде не се казва, че парламентът може да дарява по този начин боеприпаси и въоръжение, каза Зафиров.

Наясно ли е премиерът какво се случва, наясно ли е Министерският съвет, кой носи политическата отговорност и кога най-после министър Тагарев ще си подаде оставката за нещата, които върши? – попита Зафиров.

България се превръща в една държава, в която не е ясно нито, кой взима решенията, нито кой носи политическата отговорност, коментира депутатът.

Вижте и

Според него прехвърлянето на отговорност на Народното събрание е абсолютно недопустимо.

Извънредното заседание на Комисията по отбрана ще се състои от 14:30 часа в зала 232 на Партийния дом.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.

Нагоре