Сега четете
На 26 септември ще е поклонението пред Тошо Тошев

На 26 септември ще е поклонението пред Тошо Тошев

Поклонението пред журналиста, писател и издател Тошо Тошев ще се състои на 26 септември. То ще е от 12:00 ч. в църквата „Света София“, съобщиха от семейството му.

По думите им Тошо Тошев е бил истински журналист и блестящ вестникар. „Имаше куража да изразява и отстоява мнението си. Работил е с всички български политици, внушавайки респект и уважение.  Самият той споделяше, че за да отстояваш истината, се иска да имаш надежди. За жалост, надеждите на българите умираха през годините и всеки от нас се прощаваше с тях по различен начин“, посочиха от семейството на журналиста.

„Да останеш легенда в Прехода на такова общество към почти невъзможна демокрация, беше също толкова невъзможно. Но той го постигна“, казват близките му.

Тошо Тошев почина  на 80-годишна възраст.

Вижте и

Той е роден на  7 декември 1942 година в Дриново (област Търговище). Двайсет и девет години е във в. „Труд“, от 1982 г. – като заместник-главен редактор, а от 1991 до 2011 г. е главен редактор на вестника. Председател е на Съюза на издателите в България (2000-2011). На 3 декември 2002 г. е награден с орден „Стара планина“ (първа степен).

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре