Сега четете
Пристигащите на терминал 2, ще бъдат посрещани от нова интерактивна инсталация

Пристигащите на терминал 2, ще бъдат посрещани от нова интерактивна инсталация

Инсталация с най-разпознаваемите символи на София ще посреща пристигащите на терминал 2 на летище София. Тя включва 30 обекта от най-характерните символи на стара, млада и зелена София и е създадена от платформата #soSofia по повод празника на столицата – 17 септември, съобщават организаторите.

„Мащабната интерактивна инсталация ще посреща гостите с поздрав #soWelcometoSofia и ще популяризира най-характерните символи на града, представящи неговата античност, модерност и природа“, разказват от агенция imp-act.

Включените обекти са избрани чрез специално проведено проучване на платформата #soSofia с участието на студенти от катедра „Социология“ на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, което цели да определи кои забележителности на града гражданите припознават и препоръчват на чуждестранните гости.

Вижте и

От екипа казват, че сред представителите на стара София са Ларгото и Римски комплекс „Сердика“, Четириъгълникът на толерантността с храмове на четири религии, улица „Малко Търново“, Националната галерия, катедралният храм „Св. Александър Невски“ и жълтите павета, Централна баня и Централните софийски хали, женският пазар и старият еврейски квартал на София, известен днес като квАРТал. Лицата на млада София са представени чрез градския епицентър около НДК и Витошка, парковете на Народния театър, „Кристал“, Седмочисленици, Княжеска градина и Съветската армия, както и магазини и ресторанти в столицата. „Зеленото сърце на София от своя страна присъства с различни обекти и хижи на Витоша, Ботаническата градина на БАН, парк-музей „Врана“, „Кучешкия парк“ с РЦСИ „Топлоцентрала“, Панчарево, „Камбаните“, Парка на Военна академия, Докторската градина.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре