Сега четете
МТ и Община Царево призовават туристите и туроператорите да не се евакуират сами

МТ и Община Царево призовават туристите и туроператорите да не се евакуират сами

Министерството на туризма (МТ) и Община Царево призовават туристите и туроператорите да не се евакуират сами. Евакуация ще бъде направена само там, където към момента се налага такава, организирана от Кризисния щаб в града, съобщават от ресорното ведомство.

 

Министърът на туризма Зарица Динкова проведе спешен разговор с кмета на Царево Георги Лапчев, който увери министъра, че към момента няма бедстващи туристи, настанени в откъснатите хотели. Те са евакуирани в горните етажи на хотелите, където имат ток, вода и храна.

 

Заради обилните валежи е обявено бедствено положение в Община Царево, а движението към квартал „Василико“ е прекъснато заради разрушен мост.

 

Ситуацията е станала изключително тежка, защото повече от 10 часа вали проливен дъжд. Прелели са дерета, реките са излезли от коритата, отнесени са и мостове в засегнатия район. Водата в къмпинг Арапя е достигнала 2 метра. МВР провежда спасителни операции за хората в опасност, има отнесени автомобили в морето. Под вода е и село Кости, което се намира във вътрешността на Странджа заради преливащата река Велека.

 

Всички ангажирани институции „Жандармерия“ и ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ са на място за оказване на помощ и овладяване на кризисната ситуация.

 

Кризисният щаб в Царево призова всички жители и гости в района да не напускат домовете си, а при необходимост да заемат места по високите части на сградите. Това се посочва във фейсбук страницата на Общината.

 

Вижте и

Щабът реши да спре движението на автомобили от полицейския пункт Караагач в посока Община Царево, по пътя село Синеморец – Ахтопол.

 

Също с решение на щаба е спряно движението на автомобили в Царево и в населените места в района, като изключенията важат само за специализирани автомобили.

 

Започнала е евакуация на къмпинг „Арапя“ и къмпинг „Нестинарка“.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре