Сега четете
Николай Денков: За главен секретар на МВР ще бъде предложен досегашният заместник главен секретар Живко Коцев

Николай Денков: За главен секретар на МВР ще бъде предложен досегашният заместник главен секретар Живко Коцев

За главен секретар на МВР ще бъде предложен досегашният заместник главен секретар Живко Коцев, обяви пред журналисти в парламента министър-председателят Николай Денков.

Денков посочи, че предстои номинацията му да се обсъди в Министерския съвет е да се предложи за съгласуване с президента.

„Всички мотиви, които бяха представени за смяната на този главен секретар, са професионални. Ако ги погледнете, няма да видите нито един политически мотив. Те са напълно професионални, свързани с организацията на работата в МВР и последиците от това, че тя не е била достатъчно добра“, каза премиерът.

БТА припомня, че на 30 август главният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров подаде оставка. В изявление пред медиите той посочи, че е поставен в ситуация, в която не може съвестно да изпълнява задълженията си.

На 23 август стана известно, че министърът на вътрешните работи е изпратил мотивирано искане до президента за смяна на главния секретар на МВР. Същия ден в Министерския съвет Калин Стоянов заяви, че смята, че Петър Тодоров е отговорен за липсата на организация и контрол върху дейности в МВР, което е в пряка връзка с настъпилата смърт на шестима полицаи. Според Стоянов, заради неосъществен контрол от Тодоров от 2021 г. до 31 май 2023 г. има и значително увеличение на престъпленията против личността.

Вижте и

Ден по-късно от прессекретариата на държавния глава изпратиха позиция до медиите, според която Румен Радев смята, че освобождаването на главния секретар на МВР в този момент ще обслужи единствено интереси, различни от обществените. Президентът определя мотивите за искането като изцяло политически и „продължение на пълномащабната чистка в тази институция“. По-късно от президентската институция информираха, че президентът Румен Радев е изпратил и официален отказ за освобождаването на главния секретар на МВР Петър Тодоров.

БТА

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре