Сега четете
САЩ са загрижени, че преговорите между Русия и Северна Корея за оръжейни доставки напредват активно

САЩ са загрижени, че преговорите между Русия и Северна Корея за оръжейни доставки напредват активно

САЩ са загрижени, че преговорите между Русия и Северна Корея за оръжейни доставки напредват активно, каза днес говорителят на Съвета за национална сигурност към Белия дом Джон Кърби, цитиран от Ройтерс.

Кърби припомни на брифинг за журналисти, че руският министър на отбраната Сергей Шойгу е посетил наскоро Северна Корея, според него за да се опита да убеди Пхенян да продаде артилерийски боеприпаси на Москва.

По думите му руският президент Владимир Путин и севернокорейският лидер Ким Чен-ун са разменили помежду си писма, в които се ангажират да увеличат двустранното сътрудничество. Според разузнавателна информация на САЩ друга официална руска делегация е пътувала до Пхенян след посещението на министъра на отбраната.

В рамките на споразуменията Русия ще получи оръжия, които планира да използват във войната с Украйна, каза Кърби. Той добави, че е възможно сделките да се отнасят и за суровини, които да помогнат на руската индустриална база в областта на отбраната.

Вижте и

Говорителят на Съвета за национална сигурност към Белия дом каза, че всякакви оръжейни споразумения между Русия и Северна Корея ще нарушат резолюциите на Съвета за сигурност на ООН. „Призоваваме Корейската народнодемократична република да прекрати преговорите си за оръжия с Русия и да спазва публичните ангажименти, които Пхенян е поел, да не предоставя или продава оръжия на Русия“, подчерта Кърби.

БТА

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре