Сега четете
„Ориент Експрес“ пристигна на Централната жп гара в Русе

„Ориент Експрес“ пристигна на Централната жп гара в Русе

Известният влак „Ориент Експрес“, който пътува от Париж до Истанбул, спря в ранния следобед днес на Централната жп гара в Русе. В композицията, която се състои от 15 вагона, пътуват 91 туристи от различни държави. От тях 21 са от страни от Европейския съюз, а 70 са от САЩ, Канада и Великобритания.

 

Десетки русенци, повечето от които деца, дойдоха да видят и да снимат луксозния влак, описан в роман от Агата Кристи.

 

„Тук съм, за да видя „Ориент Експрес“ и искам да пътувам с него. Досега не съм се возил с влак“, каза пред БТА седемгодишният Филип. Заедно с него бе и 17-годишната му сестра Йоана. „Много се вълнувам, защото никога не съм виждала този влак. Скъпо е, но искам в бъдеще да пътувам с него“, каза Йоана.

 

На перона с баща си бе и 12-годишният Михаил. „Знам, че влакът пътува от Париж до Истанбул. Разбрах, че ще пристигне в Русе и исках да го видя, защото е известен“, каза за БТА 12-годишното момче.

 

Всеки вагон от композицията е различен и има своя история. Някои са от времето на Втората световна война. В един от вагоните някога е пътувала и Агата Кристи.

 

Вижте и

За удобството на пътниците се грижи персонал от 40 души. Те са основно от Италия и Франция. Дженаро и Емануеле от персонала, които слязоха от композицията и се снимаха с желаещите посрещачи, обясниха, че е много вълнуващо да се пътува с „Ориент Експрес“.

 

В крайдунавския град влакът бе зареден с вода, премина технически преглед и гранична проверка. За Варна той потегли с електрическия локомотив на БДЖ „Хан Аспарух“. Композицията трябва да пристигне утре в Истанбул.

 

„Ориент Експрес“ спира в Русе за втори път тази година. Известният влак премина през крайдунавския град и на 6 юни тази година. Тогава на борда му пътуваха 54 туристи, а сред персонала беше и родената в Русе Рени Драгнева, която работи като старши стюард.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре