Сега четете
Йорданка Фандъкова: Три – четири палатки едва ли могат да попречат на преместването на паметника на Съветската армия

Йорданка Фандъкова: Три – четири палатки едва ли могат да попречат на преместването на паметника на Съветската армия

Паметникът на Съветската армия трябва да бъде преместен, каза кметът на София Йорданка Фандъков в предаването „Тази сутрин“ по бТВ. Тя припомни, че решението на Столичния общински съвет е взето преди няколко месеца и още тогава го е изпратила на областния управител. Паметникът е държавна собственост, това след дълги години атаки беше прието, защото има документи за това. Областният управител и премиерът вече изразиха своята позиция, че ще изпълнят това решение, каза Йорданка Фандъкова.

По повод палатковия лагер пред паметника в знак на протест срещу преместването му, тя посочи, че няма разрешение и съгласуване за поставяне на палатки. Сезирала съм полицията, три – четири палатки едва ли могат да попречат на преместването, отбеляза столичният кмет.

Фандъкова съобщи и какво предстои по отношение на строителството на столичното метро. В момента се строят три километра към квартал „Левски“. Очаквам да започнем и шест км през „Слатина“ към „Цариградско шосе“ и още един километър в „Обеля“, има и още десетина километра планирани, отбеляза кметът на София.

За 15 години изградихме 80% от съществуващото метро. Това са огромни проекти и са много трудни, моята задача е да осигуря финансирането и координацията, посочи тя. Метрото вече е 52 км с три метролинии, припомни Йорданка Фандъкова.

Вижте и

Около 30% от жълтите павета са пренаредени, отбеляза тя по повод пренареждането им в центъра на София. Това е символът на София, не сме платили нито един лев от 206 000, каквато е цената, каза столичният кмет и подчерта, че ако фирмата не се справи, няма и да бъде платен. Наложих санкция от 100 000 лева за увреждане на жълто паве, припомни тя. Разпоредила съм постоянен, изключително строг контрол, каза Йорданка Фандъкова.

На въпрос кой ще е кандидатът на ГЕРБ за кмет на София, тя отговори, че това ще стане ясно в началото септември. Минаха номинационните събрания на ГЕРБ, предстои да разгледаме номинациите, имаме достатъчно голям избор. Предполагам, че в началото на септември ще вземем решението за кандидата на ГЕРБ, имаме номинирани за районни кметове, подготвяме листа за общински съветници, каза още Йорданка Фандъкова. Развитието и промяната на София не трябва да спират, призова тя.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре