Сега четете
Катастрофа затрудни движението на АМ „Струма“ в посока Перник

Катастрофа затрудни движението на АМ „Струма“ в посока Перник

Движението при км 2 на автомагистрала „Струма“ в посока Перник беше затруднено и се осъществяваше в активната лента поради пътно-транспортно произшествие, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

При иницидента днес сутринта е самокатастрофирал лек автомобил БМВ, в който са пътували три жени. Те не са пострадали. Причина за пътния инцидент е мократа заради дъжда настилка, казаха  от полицията в Перник. Движението в района е възстановено, съобщиха от АПИ. От Агенцията апелират шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост.

По-рано днес движението при км 77 на автомагистрала „Струма“, в област Кюстендил, в посока София също беше затруднено и се осъществяваше в активната лента поради катастрофа. Движението там, в района на село Мурсалево, беше възстановено около 9:00 часа.

При инцидента се е обърнал товарен автомобил, превозващ строителни материали, казаха от полицията в Кюстендил. Пострадали и настанени в здравно заведение са шофьорът и детето му, което е било в камиона. Няма опасност за живота на двамата, казаха още от полицията.

Вижте и

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да спазват правилата за движение, да карат внимателно, спазвайки дистанция и със съобразена скорост, да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи.

Да не се използват аварийните ленти по автомагистралите за по-бързо придвижване при натоварен трафик. По този начин се възпрепятства преминаването на превозните средства със специален режим на движение в случай на инцидент. Шофирането под емоции не гарантира по-кратко пътуване, но застрашава живота и здравето на всички останали, които спазват правилата, посочват от АПИ.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре