Сега четете
Район „Люлин“ с решение за местата в детските градини и ясли

Район „Люлин“ с решение за местата в детските градини и ясли

Най-големият район в София – „Люлин“, успя да реши проблема с недостига на места, не само в детските градини, но и в детските ясли. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова пред журналисти, по време на проверка на строеж на сграда на нова детска градина в района. Само за този мандат успяхме да изградим и пуснем в експлоатация три нови сгради на детски градини и една на ясла, каза Фандъкова и допълни, че това е благодарение на съвместната работа с кмета на района Милко Младенов.

 

Очаквам до 15 септември новоизграждащата се детска градина в „Люлин“ да е въведена в експлоатация, да се назначи персонал и до края на годината да започне да функционира, посочи кметът. Детската градина е с 10 нови групи, осем градински и две яслени, обясни Фандъкова.

 

Кметът на район „Люлин“ Милко Младенов, каза, че строителството на новата детска градина ще отнеме между 18 и 24 месеца, а стойността на проекта е от порядъка на 3 млн. лв. за строителство и около 400 000 лв. за обзавеждане и оборудване. Младенов обясни, че сегашните строители са искали повече от 60 % индексация на цените, като съгласно решението на Столичния общински съвет, той е успял да подсигури 15 % индексиране.

 

Повечето районни кметове реализираха моята програма за строителство и изграждане на детски градини и ясли, но за съжаление не всички успяха, каза Фандъкова. Тя допълни, че около 15 са районите в София, които до този момент са преодолели недостига, така че за всички деца над 3-годишна възраст да имат места.

 

Вижте и

Общо 21 детски градини на територията на Столична община са в строителство, като пет от тях са завършени и чакат въвеждане в експлоатация. До края на годината се очаква да бъдат завършени 10, а останалите ще бъдат готови другата година, посочи Фандъкова. По думите й 11 са новите проекти, които са планирани и се очаква да им се осигури финансиране. Оставяме не само построени над 130 сгради на детски градини, но и възможности за разширяване, посочи столичният кмет.

 

По повод ремонта на ул. „Цар Шишман“ Фандъкова посочи, че има голямо забавяне на изпълнението на договора за настилките, като санкцията ще е близо 1.5 млн. лв. „Разбирам недоволството у хората и поднасям нашите извинения, но оставяме един обект, в който в следващите години да няма нужда от подземни ремонти“, посочи кметът. Тя припомни, че изцяло е била подменена инфраструктурата, както и топлопровод, и ВиК.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре