Сега четете
Президентът Румен Радев изказва съболезнования към близките на актьора Димитър Герасимов

Президентът Румен Радев изказва съболезнования към близките на актьора Димитър Герасимов

Президентът Румен Радев изказва съболезнования към близките и семейството на Димитър Герасимов по повод неговата кончина. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Поклонението пред актьора ще бъде днес.

 

В съболезнователното си писмо държавният глава откроява сценичното присъствие, с което Димитър Герасимов успява да се превърне в утвърден авторитет в актьорските среди. „Той постигна забележително ниво на актьорско майсторство със своите въздействащи роли в постановки на класически и съвременни драматурзи“, посочва президентът.

 

„Познат на българите с характерния си глас, превъплъщаващ любими герои от родните екрани, той спечели високата оценка на своите почитатели“, допълва Румен Радев и отбелязва успешните роли на Герасимов по време на многобройните концерти, рецитали, фестивали и културни програми с негово участие.

 

Вижте и

Герасимов почина на 28 юли на 76-годишна възраст. Той бе част от трупата на Националния музикален театър от 2000 г. Неговите роли в „Царицата на чардаша” от Имре Калман, „Исус Христос – суперзвезда” от Ендрю Лойд Уебър, „Казанова” от Георги Костов бяха запомнящи се с характерната му артистичност, разказват от трупата на театър. Той има изяви в телевизионни и игрални филми между които „Записки по българските въстания”, Бунюел в биографичния филм „Дали” на Антонио Рибас за Салвадор Дали, филми в киностудия „Дефа”.

 

Носител е на орден „Св. св. Кирил и Методий“, с огърлие.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре