Сега четете
Нелепо две деца избягали от детска градина персоналът не забелязал

Нелепо две деца избягали от детска градина персоналът не забелязал

Нелеп случай в Берковица. Две деца избягаха от детска градина, а часове наред персоналът не е забелязал липсата им. За щастие, са открити невредими, докато се разхождали из града.

Инцидентът е от понеделник преди обед – момиченца на 4 и 6 години напускат незабелязано пределите на детското заведение. Учителката, която е на смяна, не е разбрала, че отсъстват, тъй като е отговаряла за сборна група с много деца, обясниха от ръководството.

„Учителката е била навън с децата и не е забелязала, те са трийсет и няколко деца, с една леля персонал, която обслужва децата, защото има различни възрасти“, коментира Илонка Славкова, и.д. директор на ДГ „Малина“.

По обед родител установил, че раничката на детето му е пред дома им, но то самото липсва. Незабавно е подаден сигнал, полицията започва издирване.  В ранния следобед малките бегълци са забеляни да се разхождат в близост до училище. Тече проверка.

„Важното е, че децата са намерени и са здрави, оттук насетне да видим какво ще се случи с ръководството на детската градина, с отговорността, която трябва да поемат, това, че са били повече деца, не означава, че не носим отговорност“, коментира Димитранка Каменова, кмет на  Берковица.

Вижте и

„Колко време са отсъствали децата, не мога да ви кажа точно колко, ще се прегледат камерите, ще се види, Мерки имаме достатъчно строги, случват се инциденти, не е изолиран случай, като в цялата страна“, казва Илонка Славкова пред bTV.

Родителите са подали жалби. На виновния персонал ще бъде потърсена отговорност.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре