Сега четете
Румен Радев: Проектът за промени в Конституцията е част от настъплението срещу демокрацията

Румен Радев: Проектът за промени в Конституцията е част от настъплението срещу демокрацията

Проектът за промени в Конституцията е част от настъплението срещу демокрацията. Това заяви пред журналисти президентът Румен Радев, който коментира внесените от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС предложения за промени в основния закон на страната, ограничаващи правомощията на държавния глава при назначаването на служебни правителства.

На въпрос как ще коментира думите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който определи като „диктатура“ служебните правителства, назначени от президента, Румен Радев отговори, че „не желае да слиза на нивото“ на неговото говорене. „Ако трябва някого да обвиняваме, че той отново започна да говори по този начин, това са Кирил Петков, Асен Василев и Христо Иванов, които му подариха индулгенция и легитимация, както и възможността да говори отново по този начин. В своята изнервеност г-н Борисов наруши един стар принцип, че в дома на обесения не се говори за въже. Чудя се как повдига отново темата за магистралите, преди да е дал ясен отговор на въпроса къде отидоха чувалите с парите от неговите магистрали. Защо магистралите му се разпадат? Защо хвърлянето на асфалт е било като за камуфлаж?“, отбеляза президентът.

Румен Радев коментира темата след участието си в церемонията по връчва на дипломите на слушателите от випуск „Васил Левски” – 2023 на Военната академия „Г. С. Раковски“.

Вижте и

БТА

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре