Сега четете
Приключи 11-то издание на фестивала „Огненият Дунав“

Приключи 11-то издание на фестивала „Огненият Дунав“

В Тутракан приключи 11-то издание на фестивала „Огненият Дунав“, съобщиха от местната община. Това е едно от най-големите летни събития в българската част на реката, по време на която се състоят най-разнообразни културни и спортни събития. Провежда се под егидата на община Тутракан. Тази година кулминацията бяха концертите на Б.Т.Р. и на хърватската рок група „Сребърни крила“, последвани от светлинно, огнено-лазерно шоу над реката.

 

„Ако не са спонсорите, които ми помагат да се осъществи този фестивал, той не би се реализирал, защото участието на толкова много изпълнители изисква финансови средства. Фестивалът включва всякакъв вид музика: класическа, народна, поп и рок . Няма как една малка община като Тутракан да си го позволи, ако ги няма хората с големи сърца. Когато встъпих в длъжност преди 12 години, отчитахме около 600 туристи годишно, а днес вече са над 9000. През последните години идват много туристи от Румъния, Турция, Германия, Италия, Сърбия. Мисля, че туризмът и културните прояви са добра възможност за развитие на Тутракан, каза кметът на общината д-р Димитър Стефанов.

 

Вижте и

В програмата за финалната вечер бяха включени много спортно-развлекателни игри, символично преплуване на река Дунав, воден слалом, състезание по кану-каяк, състезание за улов на риба, атрактивно състезание по греда над водата, конкурси за най-вкусно приготвени рибена чорба и рибено барбекю.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре