Сега четете
Два пъти е осъждан обвиняемият на 18-годишното момиче

Два пъти е осъждан обвиняемият на 18-годишното момиче

Основният мотив, по който работят разследващите по тежкия случай на пострадалото 18-годишно момиче в Стара Загора, е ревност. Това съобщи районният прокурор Таня Димитрова. От думите ѝ стана ясно, че пострадалата се е оплакала на своя бивш приятел, с когото е поддържала приятелски отношения по време на връзката си с Г.Г. Споделяла е, че има сериозни притеснения и ревностни състояния. Димитрова посочи, че „от изключителна важност е изготвянето на петорна комплексна медицинска оценка“. „По досъдебното производство, касаещо нанасяне според обвинението на средна телесна повреда, считаме, че тя се е изразила в мозъчно сътресение, което е било придружено с изпадане в безсъзнание. Тепърва ще се изследват всички допълнителни доказателства, ще се анализират и ще се прецезира правната квалификация“, съобщи още прокурор Димитрова.

 

Наблюдаващият прокурор Жанета Недкова обясни, че при извършения оглед са намерени веществени доказателства като макетният нож и маската са изпратени за анализ в Националния институт по криминология.

 

Пострадалата е ученичка в единадесети клас, която в показанията си е посочила, че след като е видяла Г.Г. са и били нанесени „юмручни удари по главата и след това не помни нищо. След като се свестява е видяла, че е нарязана и търси помощ“, това посочи прокурор Димитрова.

 

26-годишният Г. Г. вчера е бил обявен за общодържавно издирване, обясни директорът на Областна дирекция на МВР старши комисар Лазар Христов. Той посочи, че през вчерашния ден са проверени осем адреса, където е бил търсен обвиняемият. Разпитани са негови близки, които са съобщили, че не са го виждали и нямат връзка с него, каза още директорът на МВР. Ст. комисар Христов обясни, че полицаите са имали „информация че лицето се укрива“. „Тази сутрин около 8:00 часа пост от полицаи забелязват, че лицето се придвижва с лек автомобил и напуска населеното място, а около 8:15 часа са организирани заградителни мероприятия и същият е задържан на вход Стара Загора“, обясни още ст. комисар Христов. И разкри, че сигнал за инцидента е получен около 23:30 часа на 26 юни от 62-годишна жителка на Стара Загора, която е заявила, че съседката ѝ на 18 години е пострадала с множество прорезни рани. На 27 юни обвинявмият Г.Г. е бил задържан за срок от 24 часа и тогава е бил в условията на вече наложено наказание „пробация“ от януари т.г. за подобно престъление.

 

Обвиняемият за насилие над 18-годишното момиче е осъждан два пъти за подобни престъпления, съобщи още старши комисар Христов.

Вижте и

 

От своя страна Таня Димитрова, районен прокурор на Стара Загора, заяви, че обвиняемият с инициали Г. Г. е отправил закани за убийство два дни преди упражненото насилие.

 

Тези закани са отправени на 24 и 25 юни чрез текстови съобщения, чрез интернет приложение. На 24 юни обвиняемото лице е изпратило текстово съобщение с текст „Направо те убивам”. На 25 юни съобщението гласяло „Ще ти закача главата”. На следващия ден е извършено насилието, каза Димитрова.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
1
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре