Сега четете
Депутатите започнаха работа с ратификация на гаранционно споразумение за заем, отпуснат на Българската банка за развитие за малките и средните предприятия

Депутатите започнаха работа с ратификация на гаранционно споразумение за заем, отпуснат на Българската банка за развитие за малките и средните предприятия

Депутатите започнаха работа с обсъждане на Законопроект за ратифициране на Гаранционното споразумение между Европейската инвестиционна банка като бенефициер и Република България като гарант във връзка с Договор за финансиране между Европейската инвестиционна банка и „Българската банка за развитие“ ЕАД за заем, отпуснат на Българската банка за развитие за малките и средните предприятия и предприятия със средна пазарна капитализация. Точката беше включена в дневния ред тази сутрин по предложение на председателя на Народното събрание Росен Желязков.

Втора точка в програмата за днес остана второто четене на законопроекта за държавния бюджет за 2023 г.

Срещу разместването на дневния ред възрази Цончо Ганев („Възраждане“) с аргумента, че всички са с настройката да започнат работа с бюджета. Корнелия Нинова („БСП за България“) коментира, че поради конфликт в управляващото мнозинство, вместо бюджет се вкарва ратификация, защото няма доклад на бюджетната комисия.

Росен Желязков обясни, че докладът е изпратен по пощите на народните представители. Той посочи, че, ако залата не приеме да разгледа тази ратификация, много вероятно е да свика в понеделник извънредно заседание за това гаранционно споразумение.

Вижте и

Председателят на бюджетната комисия Йордан Цонев (ДПС) обясни, че докладът за бюджета не се прави за няколко часа и късно снощи са го приключили.

БТА

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре