Сега четете
Румен Радев: Опитът да бъде изтрит 3 март от националния календар е покушение срещу историята

Румен Радев: Опитът да бъде изтрит 3 март от националния календар е покушение срещу историята

Опитът да бъде изтрит 3 март от националния календар е покушение срещу историята. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти, след като откри форума „Автомобилната индустрия среща властта“. „Срещу идеалите на българските възрожденци, срещу паметта на хилядите загинали за нашата свобода наши и чужди воини. Аз съм категорично срещу такива експерименти“, коментира държавният глава.

Както БТА информира от „Продължаваме промяната-Демократична България“ представиха предложенията си за промени в Конституцията преди дни. Една от идеите е 24 май да стане национален празник и да се нарича Ден на българското слово, просвета и културата, и на кирилицата.

Когато нямаш работещи решения за настоящето и бъдещето, започваш война с миналото“, заяви Радев.

Според него референдум по темата ще раздели още повече обществото ни. „Всички знаем 24 май е прекрасен празник, той е най-съкровен за всички нас, но това, което ни предлагат, е недопустимо разделение и абсурдна ситуация – да избираме „за“ и „против“ нашия език и писменост и нашата свобода и държавност – няма решение на такава дилема“, коментира Румен Радев.

Вижте и

БТА

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
2
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре