Сега четете
Забранява се придвижването с велосипеди и тротинетки в пешеходните зони на Поморие

Забранява се придвижването с велосипеди и тротинетки в пешеходните зони на Поморие

Забранява се движението на велосипеди и тротинетки в пешеходните зони на Поморие. Причината за направените промени е масовото придвижване с индивидуални електрически превозни средства, създаващо предпоставки за възникване на произшествия. С цел повишаване безопасността и спокойното придвижване на пешеходците, общината внесе изменение и допълнение на Наредба 5 за организация на транспортната дейност. Това съобщиха от пресцентъра на морската община.

 

В пешеходните зони все повече се увеличава и придвижването на граждани с велосипеди, тротинетки и различни електрически скутери, в противоречие с изискванията в Закона за движение по пътищата, който изрично забранява това, коментираха от общинския пресцентър.

 

Забранява се движението на електрически превозни средства по тротоарните площи на всички населени места в общината, с изключение на маркираните велосипедни алеи. Забранява се движението и паркирането им в паркове, градини, зелени площи, площади, детски и спортни площадки, пешеходни улици, алеи, тротоари.

Вижте и

 

Забрана за движение на електрически превозни средства и велосипеди е наложена и в Община Бургас. Миналия месец в Бургас бяха глобени 43 водачи на тротинетки за управление в пешеходни зони. Срещу нарушителите са издадени фишове по Закона за движение по пътищата.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре