Сега четете
Компанията „Шнайдер Електрик“ подписа споразумение за партньорство с ПУ „Св. Паисий Хилендарски“

Компанията „Шнайдер Електрик“ подписа споразумение за партньорство с ПУ „Св. Паисий Хилендарски“

Споразумение за сътрудничество между „Шнайдер Електрик“ и Пловдивския университет „Св. Паисий Хилендарски“ беше подписано на официална церемония днес в Умната фабрика на компанията. То ще обхване кадрите от Физико-технологичния факултет, а фокус ще бъдат избираеми дисциплини, водени успоредно в учебното заведение и Умната фабрика. Това съобщиха от пресцентъра на “Шнайдер Електрик”.

 

Инициативата е част от програмата за устойчиво образование на компанията, която е глобален лидер в дигиталната трансформация на енергийното управление и автоматизацията.

 

Споразумението влиза в сила от 1 август и е подписано от управителя на фабриката на фирмата в Пловдив Мартин Йорданов и заместник-ректора на ПУ „Св. Паисий Хилендарски“ професор Невена Милева. На събитието присъстваха представители на академичната общност и на компанията.

 

„Фокусът на „Шнайдер“, като част от програмата за устойчиво образование ,е развитието на хората – вземаме бързи решения и имаме гъвкави политики, които се адаптират при отношенията между бизнеса и университета“, коментира Мартин Йорданов. Според него този тип партньорски отношения ще дадат на студентите от висшето учебно заведение широк спектър от меки умения и по-общ поглед над техния кариерен път и „човешките примери“ от практиката.

 

Партньорството с Пловдивския университет обхваща широк спектър от образователни дейности, посочват още от компанията. Заниманията вече са заложени в учебната програма и се радват на огромен интерес. Близо 50 студенти ще могат да преминат през курсовете „Управление на процеси (Основи на лийн технологията)“ и „Енергиен мениджмънт и електрически апарати“.

 

„Ние търсим нов вид взаимоотношения с бизнеса, при които студентите се докосват до реалната работна среда, но и задържат своя интерес към успешно и отлично завършване. Този вид сътрудничество следва да подобрява цялостното преживяване от обучението, но и да предоставя нови, търсени от работодателя знания и умения – вярваме, че това ще се случи чрез „Шнайдер“, каза професор Невена Милева. Тя отбеляза, че университетът дава основата и посоката на младите кадри, а на компанията се пада отговорността да им даде бизнес контекст за това какви са възможностите за тяхната професионална реализация.

 

Вижте и

С официалното подписване на споразумението бяха набелязани и първите конкретни стъпки по него. Компанията ще инвестира в изграждането на споделени работни пространства с цел да стимулира екипната работа между студентите, посочват още от „Шнайдер Електрик“.

 

„Шнайдер Електрик“ беше сред фирмите, които взеха участие и във форума „Бизнесът и професионалното образование – 4 пилотни проекта за гимназии в Пловдивска област“, който се състоя в края на май в Тракия икономическа зона. По време на форума представители на компанията споделиха съвместните си инициативи с професионалните гимназии в област Пловдив. През годините са създадени различни паралелки, въведени са допълнителни обучения, съобразени с нуждите на бизнеса в региона, оборудвани са кабинети, осигуряват се стажове и стипендии за висше образование, финансират се ремонтни дейности в училищата.

 

През март тази година компанията подписа споразумения за сътрудничество с още три висши училища – Техническите университети (ТУ) в София и Пловдив, и Университета по хранителни технологии – Пловдив.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре