На извънредно заседание ще се изслуша кандидата за управител на НЗОК

Костадин Ангелов

На извънредно заседание, насрочено за 24 юли, понеделник, парламентарната комисия по здравеопазване ще проведе изслушване на кандидата за управител на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК). Това съобщи председателят на комисията и народен представител от ГЕРБ-СДС проф. Костадин Ангелов по време на днешното ѝ заседание.

 

Това се налага във връзка с приетите правила за избор в зала, където сроковете са ясно разписани, уточни  Ангелов.

 

На 17 юли изтече крайният срок за внасяне на кандидатури в Народното събрание по новата процедура, след като при първата не беше избран управител на Здравната каса. Номинацията остана само една – на „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП–ДБ), които номинираха за поста Станимир Михайлов.

 

Вижте и

В мотивите се подчертава, че Михайлов има необходимите качества да бъде успешен управител на НЗОК, както и да работи в интерес на здравноосигурените граждани на Република България, и да допринесе за общественото доверие към здравната каса.

 

В рамките на провелото се днес заседание на ресорната комисия депутатите гласуваха на второ четене проектопромените в Закона за здравното осигуряване, внесени от Костадин Ангелов на 11 юли 2023 г. Предстои текстовете да влязат за финално обсъждане в пленарната зала.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
1
Не ми хареса
1
Не съм сигурен
1
Развълнувах се
1
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре