Сега четете
Йенс Столтенберг: Днес се срещаме като равни. Нямам търпение да се срещнем като съюзници

Йенс Столтенберг: Днес се срещаме като равни. Нямам търпение да се срещнем като съюзници

Когато Русия нахлу в Украйна, Путин подцени смелостта на украинския народ, куража на украинските сили и решителността на украинското ръководство. Но той подцени и единството и силата на НАТО, заяви днес генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг на съвместна пресконференция във Вилнюс с президента на Украйна Володимир Зеленски.

Алиансът ще остане с вас колкото дълго трябва, каза Столтенберг и допълни, че съюзниците са предоставили десетки милиарди в помощ на Украйна. Създадохме нов съвет НАТО-Украйна и дадохме обещание, че Украйна ще стане член, приехме нова програма за трансформиране на украинските въоръжени сили от такива от съветската епоха в такива с оперативна съвместимост с НАТО. Украйна е по-близка с НАТО от когато и да било, премахнахме изискването за План за действие за членство – една от стъпките, некоито трябва да бъдат изпълнени от всяка държава кандидат, каза Столтенберг

Решенията във Вилнюс са нов етап от отношенията НАТО-Украйна, днес се срещаме като равни. Очаквам с нетърпение деня, в който ще се срещнем като съюзници, каза в заключение генералният секретар на алианса.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
1
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре