Сега четете
Бойко Борисов: Към бюджета имаме претенции, чисто политически акт е да бъде подкрепен

Бойко Борисов: Към бюджета имаме претенции, чисто политически акт е да бъде подкрепен

Към бюджета имаме претенции, чисто политически акт е да бъде подкрепен, коментира пред журналисти в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Днес в стаята на парламентарната група на ГЕРБ-СДС в Народното събрание се проведе среща между ръководствата на управляващите две парламентарни сили в присъствието на финансовия министър Асен Василев. По думите на Василев темата е била държавният бюджет за тази година, който в момента вече се разглежда в пленарната зала.

Направих среща с нашите депутатите, този бюджет за полицията, социалните работници, пожарната ще го вкараме като наше предложение между двете четения, каза Борисов. Но за следващия бюджет се разбрахме по-задълбочено да се направи и за други сфери, в които виждаме проблеми и хората очакват решение, допълни той. Така че, като междинен ще го подкрепим, посочи лидерът на ГЕРБ.

Работа на финансовия министър и на премиера е да решат от кого да вземат и на кого да дадат пари. Когато аз бях премиер, всички искаха и всички получаваха. Така Борисов отговори на въпрос от какво перо ще предложат да се намалят разходите, за да се дадат на полицията, социалните работници, както по-рано финансовият министър обясни, че това би следвало да бъде определено.

Вижте и

Представителството по международни арбитражни дела на българската държава ще остане към Министерството на финансите, посочи още Бойки Борисов.

БТА

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре