Сега четете
Образованието трябва да се промени към формиране на умения и компетентности

Образованието трябва да се промени към формиране на умения и компетентности

Трябва да променим образованието към формиране на умения и компетентности, каза министърът на образованието проф. Галин Цоков в предаването „Тази сутрин“ по Би Ти Ви. Той коментира резултатите на учениците от матурите и външното оценяване.

В съвременното образование задачата е не да дава само възпроизвеждане на знания, а да има прилагане на знания, анализ. Това е основна тенденция, посочи той.

„Началниците на регионалните управления ни казаха, че е добре учителите да имат повече достъп до резултатите на своите ученици от матурите и на външното оценяване, за да може всеки учител да си направи анализ към какво да насочи своите усилия – да обърнат внимание на такъв тип задачи, с които учениците да се справят след това и да имат по-малко грешки. Това е промяна в краткосрочен план“, обясни министърът.

По думите му другият поглед ще бъде по отношение на самите задачи и тяхното структуриране и формулиране – да са по-практически насочени. По този начин ще се формират умения на учениците, така че да могат да се справят след това в живота, смята проф. Галин Цоков.

Вижте и

Той отбеляза, че класирането на учениците за гимназиите излиза в ранния следобед днес и те ще имат три дни, за да се запишат. Записването след второто класиране се очаква между 20 и 24 юли. Министърът на образованието каза още, че по-голямата част от учениците са подали документите си по електронен път.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре