Сега четете
Черешата се грижи за пречистването на организма и стопяването на килограми

Черешата се грижи за пречистването на организма и стопяването на килограми

В сезона на черешите сме – вълшебен плод, който върши чудеса с тялото ни. Прочиства го и топи излишните килограми, стига добре да познаваме действието му и да го консумираме правилно.

Черешите са доста сладки, но освен това са богати на куп хранителни вещества. В много сортове има провитамин А, витамини от група В, витамин С и Р, магнезий, калций, калий, натрий, желязо. Те подобряват процеса на обмяната на веществата, насърчават апетита, грижат се за мозъка и укрепват тялото.Черешите са доста сладки, но освен това са богати на куп хранителни вещества. В много сортове има провитамин А, витамини от група В, витамин С и Р, магнезий, калций, калий, натрий, желязо. Те подобряват процеса на обмяната на веществата, насърчават апетита, грижат се за мозъка и укрепват тялото.

В червените плодчета се съдържат биоактивните вещества кумарини и оксикумарини. Те имат важна роля за прочистването на кръвта, защото осигуряват съсирването ѝ. Тъй като съдържат голямо количество желязо, черешите се препоръчват при анемия.

Един от недостатъците на черешите е, че в тях има много въглехидрати. От друга страна, те са богати на фруктоза, която се разгражда от кръвта по-бавно и затова са подходящи за консумация от хора със захарен диабет.Освен прясно изцеденият сок от череши, който е много полезен за подобряване на храносмилането, всеки може да пречисти организма си на старта на лятото, като мине на черешова диета. Важното е да не се прекалява с количеството плод (до 300 г на порция), изядено на един път и тялото да се движи повече, за да има тя ефект. Задължително е черешите да се сдъвкват добре, за да не дразнят стомаха.

Тя представлява хранителен режим, включващ череши, който се изпълнява за 7 дни. Всеки ден трябва да се яде по 1 килограм и половина от плода, но на малки порцийки. Ако имате достатъчна физическа активност и спазвате диетата стриктно, може да свалите от 5 до 7 кг за седмица.

 

Вижте и

 

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре