Сега четете
С венци и цветя ще почетат в София Иван Вазов по повод 173-ата годишнина от рождението му

С венци и цветя ще почетат в София Иван Вазов по повод 173-ата годишнина от рождението му

Венци и цветя ще бъдат поднесени пред паметника на Иван Вазов при храма „Света София” (на ул. „Г. С. Раковски“) днес. Поводът е 173-ата годишнина от рождението на Патриарха на българската литература и по този повод посещенията в столичната къща музей „Иван Вазов“ ще бъдат с вход свободен, съобщават от Националния литературен музей.

„Каним жителите и гостите на София заедно да почетем паметта на народния поет Иван Вазов, който сам за себе си казва: „Аз пях за България, защото я обичах; аз насаждах в младите души вяра и обич към своето, защото бях син на България; аз прославих нейната божествено хубава природа, защото бях очарован от нея; възпях нейните идеали, защото бяха свещени”, „дадох всичко добро, каквото можех да дам на отечеството. Малко бе, но толкоз имах”, казват организаторите на събитието.

По повод годишнината на Вазов пред Народния театър актьори ще представят откъси от „О, ти, която и да си“ – пиеса по стихове на Иван Вазов, написана от Мирела Иванова, която е част от програмата на Народния театър.

Вижте и

БТА

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре