Галина Димитрова:Предложиха ми да остана в Америка да пея фолклор,защото не бяха чували затова ,но аз избрах в България да остана и да развивам българският фолклор

Галина Димитрова прави първите си стъпки в музиката като дете.

Завършва средното си музикално образование в гр. Разград, със специалност “Флейта, народно пеене и облегато пиано”.

Придобива бакалавърска степен в Шуменския университет специалност “Музикална педагогика”, а по-късно и магистърска степен в УНСС, специалност “Счетоводство и контрол”.

През 2000 г. се премества да живее в София и през 2002 г. издава първата си песен “За тебе мога” под името Галина, която се превръща в тотален хит. Постъпва в Националния полицейски синдикат, където организира благотворителен концерт за деца на загинали полицаи.

През 2007 г. на конкурса “Мисис България” печели наградата на публиката и през 2008 г. представя България на световния конкурс “Мисис Глоуб”, откъдето се завръща с няколко награди.

Известно време работи като експерт-икономист в Министерството на икономиката, а от 2019 г. е телевизионна водеща на предаването “Съвременни незнайни воини” в телевизия “Българе”.

Има две деца – дъщеря на 27 и син на 12.

През 2021 г. Галина Димитрова участва в конкурса за нова авторска песен на македонска основа на „Пирин Фолк“ Сандански с песента „Пролет“ (музика: Румен Лозанов, текст: Петър Кривенчев, аранжимент: Стоян Джамбазов – Джемби). Участва и в конкурса за изпълнителско изкуство на „Пирин Фолк“ Сандански 2021. Там се представя с песента „Дай ми власт“ (музика: Румен Лозанов, текст: Галина Димитрова, аранжимент: Стоян Джамбазов – Джемби).

Твоята кариера е стартирала в „Пайнер“ със силна песен „За тебе Мога“ да разкажеш нещо за това?

Да с тази песен стартирах и тя стана много голям хит ,и до ден днешен ,като има ретро тя се върти ,но всъщност това ми е старта на професионалната ми кариера.

Иначе от малка  се занимавам с музика и свирех на акордеон .След това ме приеха в музикално училище в Разград   да свиря флейта и пиано и след това в Шумен ме приеха  и там завърших музикална педагогика.След това  завърших магистратура счетоводство и контрол.

Поработих го десет години и видях ,че това не е за мен  да стоя  на един стол и компютър и като дойдох в София започнах работа в националният полицейски синдикат  и по това време започна кариерата ми в Пайнер.

Разбрах ,че мястото ми не е там и ако  ще популизирвам  българският фолклор ,защото мечтата ми беше преди  двадесет и две години да създам авторски  фолклорен албум .

Аз го направих албумът и едната ми песен с Володя Стоянов  „Сестра Брата кани на Вечеря“ не е авторска песен и другата ми песен за войниците посветена на тях ,която е шлагерна е „Български Войник“по текст на Мариета Ангелова  музика и аранжимента е на Красимир Гюлмезов. Тази песен върви доста добре и всяко едно участие завършвам с нея.

Хората на тази песен винаги изнамират от някъде знаме и играят право хоро.

Много съм горда да видя как патриотичното и Българският фолклор се събират в една симбиоза .

Според теб като си създала тази песен „Български Войник“, трябвали да се завърне казармата?

Да кажа честно може за някой майки да прозвучи по-стресиращо да ,защото аз бях в тази система и видях как това  управление има респект към самата  държава.

Това изгражда един характер и една сила в тях има ред и дисциплина  и са отговорни .

Може би да не е казармата както преди по две три години както е било навремето ,но поне едни  шест месеца трябва  да мине  през  това нещо да види какво е и да има някаква подготовка,защото  според мен всеки един мъж трябва да бъде подготвен да защити родината си.

Аз имам син ,който е осми клас и е наблюдавал какво се случва в армията покрай мен на разни празници ,особено на Гергьовден когато е празник на Българската Армия аз пях тогава и той се запозна с президента и с разни генерали.

Аз имам мечта някой  ден да снимам клип с Израелската Армия  ,защото там мъжете и жените ходят войници.

Ти се отказа от поп-фолка и реши да се занимаваш в фолклор не ,че нещо си се разочаровала?

Аз съм с  египетска кръв и винаги съм искала да творя за България където съм отраснала ,и  съм фолклорист и искам да това за Българският фолклор и да над граждам.

Аз ходех в Америка  на един музикален  конкурс на талантите и когато изпях „Даньова Мама“ акапелно и те ахнаха  се чудеха каква е тази музика в България и никога не бяха чували подобно нещо .Те ми предложиха да  остана в Америка ,но аз категорично отказах и им казах това което ми е дал Господ  аз искам да го дам на България и да развивам българският фолклор.

Ти си работиш с „Ара Мюзик“  нямаш проблем с тях и с продуцентите?

Те са ми продуценти и винаги обсъждаме всичко заедно и никога не сами отказвали моите виждане за реализацията  на песни и аз съм и водещ на фолклорно предаване ,което се казва Магията на Традициите с Галина Димитрова ,което се излъчва по „Фен Фолк ТВ“.

Ти беше водеща на традиционният празник и събор на град Своге да разкажеш нещо за него?

Да аз вече  четвърта година  съм водеща на празникът на Своге те вече си ме познават даже всяка година и пея  там .

Тази година ме очакваха с нетърпение и всяка година надграж дам там и разпалвам любовта им.

Ти замисляла ли си се  да правиш експеримент  дует с друг изпълнител или някоя колежка от фолклора или поп-фолка ?

Винаги бих експерементирала  аз по принцип съм човек на експериментите имам една вече друга изненада подготвена ,която не знам в кой момент ще стартира ,но е с много популярен изпълнител от фолклора.

Какво мислиш за тези изпълнители ,които пеят поп-фолк и фолклор ?

По-принцип аз съм казвала ,че Българският народ е с страни почитания и не мога да преценя ,защото едно време беше много  силно сръбското  влияние ,но аз не съм фен на този тип за реализиране на такъв вид дуети.Аз си държа на фолклора.

Имаш една много интересна песен ,която си е изпяла на 30 –годишнината на фестивала „Пирин Фолк“ „Ванга ми го предрече“ да кажеш нещо за нея?

Аз по принцип съм много вярващ  човек  и вярвам ,че има вселенски закони и затова се стремя колкото се може да бъда добра .Аз съм се възхищавала на баба Ванга ,нищо ,че религията отрича такива хора ,но специално тя беше човек ,който е доказал своята дарба и аз съм човек ,който е голям романтик.Аз бях притеснена ,че това нещо може да се приеме не както трябва ,или ще подходят така с отворени сърца и с тази песен разплаках много хора там.

Вижте и

Много силно впечатление направих с тази песен в Казанлък ,когато е изпях там и хората ме гледаха в голям ступор,но после започнаха да играят тежко голямо македонско хоро.

Ти колко албума имаш?

Аз съм благодарна на много хора ,които ми помогнаха да реализирам първият си фолклорен албум „Защото съм жена“ а сега подготвям втори албум фолклорен  и записвам новите песни.

Няма да бързам много и много добре ще обмислям нещата .Подбирам повечето да са весели и празнични песни ,но във всеки албум мои ще има по една песен за войника.

Да ли са те канили в музикални реалита да участваш?

Все още не аз съм от скоро на пазара трябва да ме опознаят  още да видят какво правя аз аз.

Аз одобрявам тези реалита много интересни гласове се появяват там и дават възможност на много хора ,които не са успели да се реализират и имат възможността да се появят на голяма сцена.

С какво се занимаваш през свободното си време?

Ами имам две деца дъщеря и син . Дъщеря ми е голяма работи и в телевизия и отделно и се отдава да пише текстове ,като една от моите песни „Мома Хубавица“е по неин текст.

Синът ми  завърши седми клас и сега очакваме къде ще го приемат  след седми клас, а аз нмяма много свобдно време гледам да си търся автори и се занимавам с музика.

Занимавам се и с предаването това си е голяма отговорност.“Магията на Традициите“ е предаване ,което показва традициите на България в градовете.

Поддържаш ли приятелски отношения с твои колеги ?

Да аз като бях на Своге там беше и Галена ,ние се познаваме с нея от много отдавна и това което ми направи впечатление  ,че тя завърши с песента  „Кой Уши Байряка“и ме покани да изпеем заедно , като ме обяви за нейна приятелка Галина Димитрова.

Аз съм с приятелски отношения с всички не съм от тези хора ,които се борят на всяка цена да са над всички.Моят баща бог да го прощава казваше ми никога да не забравям от къде съм тръгнала и кой ми е помогнал за това нещо.

За някакви бъдещи концерти да са те канили?

Имам разни ангажименти от Септември Октомври ,но нека да се потвърдят със сигурност.

Сега ще имам участие през Август в Девин в Девня и периодично обявявам всичко в страницата ми.

Фолклора е една изключителна сила ,която ди дава да просъществуваме и за в бъдеще.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре