Сега четете
Илияна Йотова: Критиките към президента целят да отместят вниманието от поетия от правителството ангажимент към президента Зеленски

Илияна Йотова: Критиките към президента целят да отместят вниманието от поетия от правителството ангажимент към президента Зеленски

Критиките към президента и този огън срещу президентската институция целят да отместят вниманието на българската общественост от това какво е поело българското правителство като ангажимент към президента Зеленски по време на срещата, която беше закрита за медиите, коментира пред журналисти вицепрезидентът Илияна Йотова.

На изявленията в президентската институция медиите бяха поканени, докато при закрити врати се проведоха срещите с изпълнителната власт, уточни тя. По думите й различните мнения и позиции на министър председателя и министъра на отбраната от вчера показват, че определено има желание да се скрие нещо от българската общественост.

„Единият говори за това, че ще дадем всичко на Украйна, с изключение на самолетите, а другият казва, че ние ще дадем това, което можем“, допълни вицепрезидентът. Според нея вчера министър председателят е бил в ситуация да тълкува думите на собствения си министър, което оставя усещането, че има нещо скрито.

Илияна Йотова даде пример, че през месец май президентът Зеленски е бил на подобна обиколка в Западна Европа – Италия, Германия и Франция. Там той е отправил конкретни искания и е получил ясен отговор, но от България не е получил конкретен отговор, а ако го е получил, това е останало скрито за българската общественост, уточни Йотова. Вицепрезидентът коментира актуалните теми пред журналистите във великотърновското село Балван, където беше гост на празника на баницата.

Вижте и

БТА

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре