Сега четете
Заявление за отказ от депутатски имунитет са депозирали Бойко Борисов и Димитър Аврамов

Заявление за отказ от депутатски имунитет са депозирали Бойко Борисов и Димитър Аврамов

Вчера са депозирани заявления за отказ от имунитет от народния представител от ГЕРБ-СДС Бойко Борисов и от народния представител от ДПС Димитър Аврамов, съобщи председателят на Народното събрание (НС) Росен Желязков.

В началото на пленарното заседание заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски го призова да информира народното представителство има ли депутати, които са се отказали от своя имунитет. По думите му до вчера следобед не е имало такова съобщение, съответно и такова заявление в деловодството.

По-рано днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов каза пред журналисти, че вчера е изпратил заявлението си за отказ от имунитет и тази сутрин председателят на Народното събрание го е завел в деловодството.

Вижте и

Заседанието на парламента днес започва с блицконтрол с участието на министър-председателя Николай Денков и вицепремиера Мария Габриел. След това депутатите ще обсъдят предложение за произвеждане на национален референдум с въпрос „Съгласни ли сте българският лев да бъде единствена официална валута в България до 2043 година?“. Предвиден е и редовен парламентарен контрол.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре