Сега четете
Жълт код за горещо време в Източна България

Жълт код за горещо време в Източна България

Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) издаде за днес предупреждение от първа степен – жълт код, за горещо време в 13 области в източната половина от страната. Това се посочва в картата с предупредителните кодове за опасните метеорологични явления, публикувана в сайта на НИМХ.

Областите, които са с предупредителен жълт код за горещо време, са Русе, Силистра, Добрич, Търговище, Разград, Шумен, Варна, Стара Загора, Сливен, Бургас, Ямбол, Хасково и Кърджали.

В тези 13 области, в източната половина на България, времето ще е горещо, с максимални температури във вътрешността на някои от тези области от над 35 градуса.

Вижте и

Синоптиците от НИМХ съобщават, че днес ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд над Западна и Централна България отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни валежи, гръмотевични бури и градушки. Вятърът ще е слаб, в източните райони до умерен от североизток, след обяд в Дунавската равнина ще се ориентира от северозапад. Максималните температури ще бъдат между 32 и 37 градуса, малко по-ниски ще са на места по високите западни полета и по Черноморието. В София температурата ще е около 28 градуса.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре