Сега четете
Акцент на срещата между Николай Денков, Мария Габриел и Володимир Зеленски

Акцент на срещата между Николай Денков, Мария Габриел и Володимир Зеленски

Темите сигурност и отбрана бяха акцент на срещата между премиера Николай Денков, вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел и президента на Украйна Володимир Зеленски. Това написа в профила си във фейсбук Габриел.

 

Изразихме солидарността си с Украйна и украинския народ, добави външният министър.

 

В 15:00 часа президентът Румен Радев ще приеме на „Дондуков“ 2 Зеленски, съобщиха по-рано от прессекретариата на държавния глава.

 

Зеленски е на еднодневно посещение в България. Предстои той да се срещне с ръководствата на парламентарните групи, вносители на проекта на декларация в подкрепа на членството на Украйна в НАТО.

 

Вижте и

В рамките на посещението му се очаква да бъде подписана съвместна декларация за евроатлантическата интеграция на Украйна и меморандум за сътрудничество в областта на енергетиката.

 

По-късно през деня премиерът акад. Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел ще бъдат домакини на дискусия с участието на президента на Украйна Володимир Зеленски, посланици, политици и представители на гражданското общество. Събитието ще бъде предавано на живо на страницата на Министерския съвет във Фейсбук.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре