Сега четете
СФС в МВР настояват за 10% увеличение на заплатите

СФС в МВР настояват за 10% увеличение на заплатите

Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) настоява за промяна в проекта на Закона за бюджет на Република България – 2023 г., чрез приемане на минимум 10% увеличение на основните заплати във ведомството, съобщиха от синдикалната организация. Управителният съвет на СФСМВР обявява протестна готовност и призовава членовете си за протестни действия по места на 4 и 6 юли 2023 г., без прекъсване изпълнението на служебните задължения, като тяхното провеждане ще се състои преди започване на работните смени или в обедната почивка.

 

СФСМВР започва и подготовка за национален протест в гр. София, на дата между първо и второ четене на проекта на бюджета, ако той остане в същия вид.

 

Предложеният бюджет не се стреми да мотивира служителите в МВР, които са единствените ангажирани с очевидно продължаващата тежка мигрантска криза и осигуряване на предстоящите поредни избори и охраната на обществения ред преди и по време на провеждането им, посочват от синдикалната федерация.

 

Разчетите на финансовото ведомство не отчитат по никакъв начин липсата на достатъчно служители, което натоварва допълнително работещите във ведомството, задълбочаващото се тежко технологично изоставане, липсата на функционални униформи и редица други сериозни проблеми.

 

Предложението на финансовия министър рязко контрастира с изразените от партиите намерения за подобрения в органите за сигурност, посочват от СФСМВР.

Вижте и

 

„С подкрепата, дадена от Министерския съвет на така предложения бюджет, ставаме свидетели на поредната гавра със служителите в МВР и сериозно подценяване не само на тяхната работа, но и на риска, на който са подложени“, отбелязват от синдиката. От там напомнят, че само за 2022 г. седем полицаи са загубили живота си, изпълнявайки служебните си задължения. Подобно пренебрежително отношение за пореден път демотивира работещите в МВР, подчертават от полицейския синдикат.

 

Националният синдикат на пожарникарите и спасителите „Огнеборец” също настоява за увеличаване на средствата за персонал в проекта на бюджет за МВР за 2023 г. с не по-малко от 15% и запазване на сумите за издръжка и капиталови разходи за ведомството поне на нивата от 2022 г.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре