Сега четете
„Възраждане“ номинира Тодор Хинов за управител на НЗОК

„Възраждане“ номинира Тодор Хинов за управител на НЗОК

„Възраждане“ номинира д-р Тодор Хинов за управител на Националната здравноосигурителната каса (НЗОК), съобщиха от пресцентъра на партията.

 

Д-р Тодор Хинов е с над 40 години опит в системата на здравеопазването и в сферата на управлението на лечебни заведения, посочват от „Възраждане“.

 

Той е с висше образование, с образователно-квалификационна степен „магистър“ в Медицинска академия – София и е с придобита медицинска специалност „Анестезиология и реанимация“ и с квалификация по „Здравен мениджмънт“ към Медицински университет в София, факултет по Обществено здраве. Има над 40 години професионален опит в системата на здравеопазването и в сферата на управлението на лечебни заведения.

 

Вижте и

Притежава допълнителни специализации по токсикология и термична травма (Институт „Пирогов“), курс за лекторска дейност по медико-биологични проблеми (Институт „Пирогов“), професионален сертификат по мениджмънт, маркетинг, управленско счетоводство и обучение на Български лекарски съюз за ръководни кадри на съсловните организации.

 

Народното събрание утвърди на 23 юни процедурни правила за условията и реда за предлагане на кандидати за управител на НЗОК, както и за публичното им изслушване в Комисията по здравеопазване и процедурата по избора им от парламента. Приемането на процедурни правила е във връзка с решението на Народното събрание от 13 януари т.г., с което мандатът на проф. д-р Петко Салчев като управител на здравната каса беше предсрочно прекратен.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре