Сега четете
МС ще определи размера на социалната пенсия за старост

МС ще определи размера на социалната пенсия за старост

Правителството ще проведе седмичното си заседание днес, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

 

Проектът на дневен ред предвижда премиерът и министрите да обсъдят постановление за определяне на нов размер на социалната пенсия. Вносител на предложението е министърът на труда и социалната политика Иванка Шалапатова.

 

Правителството предстои да обсъди още решение за финансово компенсиране на родителите за извършените от тях разходи във времето от 1 март до 30 април т.г. за отглеждането и обучението на деца, които не са приети в държавни или общински детски градини или училища поради липса на места.

 

В рамките на заседанието се очаква да бъдат определени ръководителите на няколко държавни институции. Сред тях са: председател на Националната комисия за борба с трафика на хора към Министерския съвет; председател на Централната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните към Министерския съвет; председател на Съвета за икономически анализи.

 

Вижте и

Проект на решение за промени в състава на Надзорния съвет на Националния осигурителен институт също е част от дневния ред на заседанието.

 

Началото му е от 10:00 часа.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре