Сега четете
Николай Денков: Управляващите трябва да стъпват на натрупаните научни знания

Николай Денков: Управляващите трябва да стъпват на натрупаните научни знания

Важно е управляващите да стъпват на натрупаните знания, както и да полагат специални усилия да организират екипи, които могат да обобщят знанията, за да се вземат управленски решения, базирани на научното познание и развитието на научните процеси.

Това заяви министър-председателят Николай Денков, който бе гост на откриването на първата годишна конференция на Съвета за икономически анализи.

„През последните десетки години не само светът, в който живеем, става все по сложен, но той се променя все по-бързо. Колегите от близките до мен научни области оприличават тези промени на един социален взрив, който, ако не бъде управляван, може да доведе до загуба на контрол върху обществените процеси“, посочи Николай Денков.

Премиерът благодари за усилията на българските учени от България и чужбина, взели участие в работата на Съвета.

„Няма значение кой е премиер или конкретен министър, за всички нас това трябва да бъде стандарт. Докато нашият екип управлява България, вие ще бъдете уважаван от нас партньор. Надявам се да работим заедно години напред“, посочи още Денков.

Днешното събитие се провежда в Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Вижте и

Съветът за икономически анализи има съвещателни функции и подпомага органите на държавна власт при вземането на стратегически и дългосрочни икономически решения. В състава му са включени икономисти от академичната общност от престижни университети и международни институции. Неговата цел е да фокусира вниманието върху важни за социално-икономическото развитие на страната проблеми и да изготвя независими анализи по отделни въпроси относно състоянието на българската икономика, предизвикателствата пред нея и възможните политики за решаването им.

БТА

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре