Сега четете
Бившият шеф на СДВР Антон Златанов поема Гранична полиция

Бившият шеф на СДВР Антон Златанов поема Гранична полиция

Бившият шеф на СДВР Антон Златанов е новият директор на Главна дирекция „Гранична полиция“. Той беше представен пред състава от министър Калин Стоянов и заместника му Стоян Темелакиев.​

Антон Златанов е роден на 8 октомври 1976 г. в София. Отбил е военната си служба през 1996 г. в ШЗО „Христо Ботев“ в град Плевен.

През 2000 г. завършва висше образование в УНСС по специалността „Планиране и прогнозиране на икономически системи“, а през 2002 г. – магистратура по „Международни икономически отношения“ в Стопанската академия в Свищов. През 2016 г., след публична защита на дисертационен труд в Академия на МВР, му е присъдена образователна и научна степен „Доктор“ в професионално направление „Национална сигурност“.

Работи в системата на МВР от над 25 години, като по време на службата си е многократно награждаван.

Преминал е през всички нива в системата. Постъпва в МВР през 1997 г. като полицай в отдел „Охранителна полиция“, а впоследствие работи и по линия „Криминална полиция“. Последователно е старши полицай, инструктор, инспектор в СДВР. От 2008 година след спечелен конкурс преминава на ръководна длъжност като началник на група в отдел „Специализирани полицейски сили“, а впоследствие е началник на група „Хулиганство, екстремизъм и спортни мероприятия“. В отделни периоди е началник на сектор „Масови мероприятия“ и заместник-началник на отдел „Охранителна полиция“. На 13 май 2015 г. е назначен за заместник-директор на СДВР. В периода май – юни 2021 г. е директор на Столичната дирекция на вътрешните работи.

Вижте и

Има опит и върху работата на Главна дирекция „Гранична полиция“. През периода 2021-2022 на два пъти е командирован за участие в охраната на зелена граница.

Преминал курсове на обучение в Интерпол и Европейски полицейски колеж, както и в полицейски академии и училища в Холандия, Белгия, Израел, Германия, Швеция, Португалия, Финландия, Естония, Франция, Чехия, Полша, Великобритания, Испания и др. в направленията „Обществен ред и управление на тълпа“, „Радикализъм и екстремизъм“, „Мащабни масови мероприятия“, „Противодействие на футболното хулиганство“, „Управление на кризи и кризисен мениджмънт“, „Сигурност на големите градове“ и др.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре