Сега четете
Как да изберем безопасни ролкови кънки за детето?

Как да изберем безопасни ролкови кънки за детето?

Ваканцията започва, а слънчевото време вече приканва децата да грабнат ролерите и да излязат навън. Като родители, наша е отговорността детето не само да се забавлява и да бъде атрактивно сред приятелчетата си, но и да е стабилно, когато кара своите кънки.

Ето защо, когато решавате какъв модел да закупите, трябва да имате предвид съветите на експертите. Така вашите малчугани ще се чувстват сигурно и безопасно, когато управляват своето „превозно средство“.

За безопасността на ролковите кънки най-важни са стабилността на обувката, както и надеждността на закрепването и въртенето на колелцата. „За деца по 3-годишна възраст са препоръчителни ролкови кънки с четири колелца. Счита се, че по-големите биха се справили и с ролелите, при които всички колелца са подредени в една линия“, обясни по БНТ създаделят на онлайн плтаформата „Ние, потребителите“ Габриела Руменова.

Експертът обърна внимание, че и при тези изделия понякога съществува химически риск. Например, при повишено съдържание на олово или фталати в зависимост от това дали обувката е платова или пластмасова. Подобни химикали и химични елементи, ако са над нормата, могат сериозно да навредят на здравето на детето. Тя посочи, че отговорността за съответствието е на търговеца. Затова препоръча при покупка на такива продукти винаги да се проверява за информация за производител и вносител, както и за наличието на наименованието на стандарта за безопасност и знака CE.

Важно е и да получим подробни инструкции за безопасна употреба, предупреждения и указания за сервиз и поддържка.

Друга препоръка е карането да става по плоски, сухи и чисти порвъности, както и да се използва защитна екипировка (каски, налакътници, наколенки). Деца на възраст под 8 години не трябва да бъдат оставяни без надзор нито за миг.

Вижте и

Вижте достъпни и лесни за възприемане препоръки във видеото за социални медии: https://www.facebook.com/potrebitelskiprava/videos/1632005923972228

Повече – в записа от гостуването по темата в БНТ: https://shortly.bg/5Wsbg 

„Ние, потребителите“

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре