Сега четете
Втори ден функционира правителството на срама

Втори ден функционира правителството на срама

Втори ден функционира правителството на срама – правителство, което обедини необединимото – „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) и ГЕРБ, каза на брифинг в парламента независимият народен представител Радостин Василев. Според него вече за втори ден в Народното събрание се вижда, че тази коалиция не може да функционира нормално и „те ще се самоизядат в един много близък момент“.

По думите му сме свидетели на огромно лицемерие. Василев припомни, че вчера по време на свое изказване е поставил въпроса на председателя на Народното събрание Росен Желязков за това, че в деловодството на парламента има искане от главния прокурор за имунитета на Бойко Борисов, има и допълнителни доказателства, които да бъдат разгледани. „Нито един народен представител в този парламент не изяви желание, камо ли инициатива, да постави тази тема за разглеждане, освен мен, в Народното събрание“, добави депутатът.

По думите на Василев да правиш коалиция с ПП-ДБ и ГЕРБ, и конституционна реформа с ДПС, е „най-отвратителното нещо, което новата политическа история на България е виждала“ и то е затвърдено днес от изказванията и декларациите на политическите партии. Според депутата вчера в гласуванията сме видели огромно лицемерие, което днес всички в този парламент се опитвали „да измият“ с някакви фалшиви декларации.

Василев каза, че не приема случващото се в момента за нормално. „Оставка на това правителство“, каза той.

Вижте и

В отговор на въпрос за гласуването на Делян Пеевски за член на конституционната комисия, депутатът поясни, че е напуснал залата, защото е имал среща с граждани. За съжаление, моят глас „против“ нямаше да промени картината, смята Василев.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре