Сега четете
Иван Кондов предаде поста си на Мария Габриел

Иван Кондов предаде поста си на Мария Габриел

Досегашният служебен министър на външните работи Иван Кондов предаде поста на новия вицепремиер и министър на външните работи Мария Габриел на официална церемония в Министерството на външните работи (МВнР), съобщиха от ведомството.

 

Изключително щастлив съм, че имам честта да посрещна такъв доказан професионалист и експерт като Мария Габриел, която би била най-подходяща за МВнР, заяви Кондов, цитиран в съобщението.

 

От своя страна вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел благодари на Иван Кондов за ползотворния разговор. Тя добави, че ще се допитва и разчита на опита на дипломатите във ведомството.

 

Вижте и

За мен е чест, че мога да разчитам на вашата експертиза, опит и желанието ви всички заедно да отстояваме мястото и ролята на страната ни в ЕС и по света. Нека превръщаме предизвикателствата във възможности, заяви Габриел.

 

На извънредно заседание вчера парламентът гласува със 131 гласа „за“ правителството „Денков-Габриел“, а за премиер с един глас повече беше избран акад. Николай Денков („Продължаваме Промяната – Демократична България“).

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре