Сега четете
Магистрала „Струма“ е сред неотложните задачи

Магистрала „Струма“ е сред неотложните задачи

Неотложните задачи, които трябва да бъдат направени, са магистрала „Струма“ и укрепването на свлачището пред тунел „Железница“. Това каза служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков в предаването „Защо, г-н министър?“ по бТВ.

 

Той изрази надежда през август да приключи част от укрепването на свлачището, така че да бъде пуснато движението в едната посока и до края на годината да бъде завършено цялото.

 

Направихме първа копка и една много малка част от последния лот, не за да предрешим трасето, а единствено и само да можем да спасим ОВОС (оценката за въздействието върху околната среда), за да можем да направим така, че българските граждани в следващите четири години да имат ясен хоризонт, че ще продължи да се строи магистрала „Струма“, посочи Шишков.

 

Регионалният министър отчете, че газовият интерконектор с Гърция е най-важният и най-стратегическият обект, който е трябвало да изпълни служебният кабинет. Той посочи още, че са „събудили“ всички магистрали и са започнали процедури да се строят нови.

 

Шишков каза, че имат повече от 30 километра, които са въвели в експлоатация, и е одобрил над 100 км подробни устройствени планове за нови магистрали, включително и довършването на частта от магистрала „Струма“ до граничния пункт.

 

В личен план искам да изкажа дълбоко възмущение за някои неща, които напоследък „се закачат“ на служебния кабинет и респективно на президента, коментира Иван Шишков. Възмущава ме това, че в момента се говори за „петата колона“, че сме русофили, че защитаваме интересите на друга държава, допълни той. Служебният кабинет, първото нещо, което направи, е да откачи България от руския газ, заяви Шишков и уточни, че говори за пускането на интерконектора.

 

„Една политическа сила, която построи „Балкански поток“, на практика в момента комфортно стои и гледа как обвиняват президента, че е русофил“, коментира регионалният министър. Тъй като аз, освен целия кабинет, огромно усилие положих за този интерконектор и се чувствам лично засегнат, допълни той.

Вижте и

 

Всичко, което е правил служебният кабинет, е в полза не само на България, а в полза на българската интеграция към Европа, каза Шишков. Ако не направим „Струма“ – цялата, и включително тунела под Петрохан, накрая всичките товари и цялото движение ще заобиколи България, от Гърция ще мине през Северна Македония и Сърбия, коментира той.

 

Иван Шишков каза още, че познава номинирания за регионален министър в проектокабинета с втория мандат Андрей Цеков. Надявам се, че всичко, което дотук сме направили, той ще може да го продължи, защото мисля, че професионално сме на една и съща позиция, посочи той. Шишков каза, че в момента е поискал анализ на всички обществени поръчки, които са направени, и ще ги предостави на своя наследник.

 

Попитан дали ще бъде кандидат за кмет на София, Иван Шишков каза, че този въпрос го учудва, но го ласкае. Според мен тези слухове, които се коментират в публичното пространство, може би са единствено и само оценка на работата ми в този служебен кабинет, допълни той.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре